De leden stellen zich voor

Ans de VosAns de Vos. Ik beleef veel plezier aan het fotograferen. Gedurende enkele jaren heb ik met een Nikon camera gewerkt, maar ik heb me nu een Sony RX10 veroorloofd. Die heb ik vooral gekocht omdat ik enorm enthousiast ben over het werken met filters. Dat geeft heel veel creatieve mogelijkheden. Mijn favoriete onderwerpen zijn macro, landschap, architectuur, maar ook het experimenteren met voorwerpen in mijn Digibox. En daarbij vooral: humor!

 

Ben de VosBen de Vos. Zoals zo velen heb ik lange tijd vooral tijdens vakanties gefotografeerd. Een jaar of 5 geleden ben ik me meer gaan verdiepen in de fotografie. Het bijzondere van deze hobby vind ik dat je continu nieuwe mogelijkheden ontdekt en dat je het eigenlijk overal en altijd kunt toepassen. Vooral architectuur, maar ook landschappen zijn gebieden die mij aantrekken. Daarnaast probeer ik regelmatig van foto’s die ik heb gemaakt nieuwe kunstwerken te maken. Het hoogste goed is voor mij wanneer anderen geïnteresseerd zijn in wat ik vastleg.

NF

Els Huitema. Ik ben enthousiast geworden voor het fotograferen toen dit steeds meer digitaal werd. Ik vind het namelijk leuk om snel resultaat te kunnen zien en dit is met de digitale technieken mogelijk.  Ik heb mijn spiegelreflexcamera  (Nikon D40) ongeveer 5 jaar geleden gekocht toen we een rondreis door Zuid Afrika gingen maken. Later nog een extra telelens erbij gekocht. Op dit moment besteed ik niet zoveel tijd aan fotografie vanwege een drukbezette agenda maar daarom is lid zijn van een fotoclub voor mij een stimulans om toch zo nu en dan actief met fotograferen bezig te zijn. Bovendien leer ik veel van de anderen door het bekijken en bespreken van de foto’s, technieken, perspectieven etc. Door het fotograferen ervaar ik dat je anders kijkt naar je omgeving. Je hebt oog voor andere standpunten en soms voor specifieke details. Ik fotografeer vooral op vakantie en met de club. Ik heb geen specifieke voorkeur voor onderwerpen, maar wel een voorkeur voor het fotograferen van “levensechte” situaties. Dus stillevens en “in scene” zetten van taferelen voor de foto vind ik vooral leerzaam maar minder boeiend als fotograferen op locatie!

Jan NijmanHallo, ik ben Jan Nijman, mijn werkzame leven is voorbij en eindelijk kan ik mij op mijn hobby fotografie werpen. Sinds april 2013 ben ik in het bezit van een Nikon D7000 spiegelreflex camera, die mij (tot nu) uitstekend bevalt. Tot eind vorig jaar fotografeerde ik alleen met vakanties en af en toe bij evenementen. In 2013 ben ik begonnen mij wat te oriënteren in de portret fotografie, dat komt hoofdzakelijk door mijn kleinkinderen. Ik heb achtergrond doek op de kop getikt en probeer af en toe de kids voor de camera te krijgen, dat lukt helaas niet altijd, maar de keer dat het lukt ben ik (zelf) niet ontevreden met het resultaat, ondanks de nog primitieve opstelling die ik nog heb. Het doel van mijn fotografie is in eerste instantie om er zelf blij van te worden en om andere mensen te laten zien hoe mooi fotograferen (soms) kan zijn. Een echt groot voorbeeld heb ik niet, ik ben breed georiënteerd en ik hou van foto’s waarbij ik het “Oh” en “Ah” gevoel krijg en dan denk, dat wil ik ook proberen te bereiken.

NF

Hallo, ik ben Margriet van der Ben. Ik fotografeer nog niet zo lang, mijn toestel is een Nikon Coolpix P500. Daar zitten heel wat mogelijkheden op, er zijn dan ook voor mij nog veel dingen te ontdekken. Ik vind het erg leuk om op een fotoclub te zitten en ook om met elkaar er op uit te gaan om te fotograferen. Je leert heel veel van elkaar. Iedere keer als we bij elkaar komen en de resultaten aan elkaar laten zien, dan is het zo frappant te zien hoe men een opdracht op een andere manier interpreteert. Je gaat heel anders naar dingen kijken. Ik heb in ieder geval al heel veel geleerd en kijk heel anders naar de dingen om me heen. Prachtige luchten op weg naar het werk, maar ja, camera ligt thuis. Maar goed, er komt wel weer een andere keer. In ieder geval verheug ik mij op het nieuwe cursusjaar, met weer prachtige foto’s.

Micha Wallage Micha Wallage; ” IS DIT EEN FOTO OF EEN KIEKJE?”
Fotograferen ervaar ik wel als een uitdaging, het is leuk om te doen en je komt nog eens ergens. Vastleggen wat je ziet en thuiskomen en dan ( niet altijd ) tevreden zijn. Soms terug gaan naar de plek waar je de foto nam omdat een opname met een andere hoek beter zou zijn. Het is goed om in een groep te zitten waar we met elkaar praten over de gemaakte foto’s (waarom deed je het zo) maar ook om er samen op uit te gaan (zoals het AmsterdamLightFestival). Het bespreken van  foto’s is een leermoment met veel waarde. Welke onderdelen van het fotograferen spreken mij het meeste aan? De twee belangrijkste vind ik landschap en architectuur. Voor beide onderdelen ga ik nu ik niet meer werk, nieuwe acties plannen.
Ik fotografeer met een Nikon D 90 een plezierig apparaat. Alhoewel ik soms wel eens denk dat het een maatje te groot is voor mij, maar ik ben beslist van plan fotografisch te groeien.

 
suze-korse_crHi, ik ben Suze. In 2016 ben ik begonnen met fotograferen, voornamelijk omdat ik erg kan genieten van fotoboeken met prachtige plaatjes. Daarom heb ik een Nikon D40 gekocht met daarbij een extra 70-300 mm lens. Het liefst fotografeer ik mensen, maar tegelijkertijd vind ik dat ook het moeilijkst om te doen. De inzichten en adviezen van de andere leden van de fotoclub helpen mij hierbij. Tot nu toe is het fotograferen enkel beperkt gebleven tot vakanties of evenementen, maar door de fotoclub wil ik nu met meer regelmaat fotograferen. Door de verschillende opdrachten die we hebben, ga ik anders naar objecten kijken. Ontzettend leerzaam en erg leuk!

NF

Hallo. Ik ben Sylvia van der Lans. Ik fotografeer met een Nikon 1 J3 en een Nikon D300. Het liefst ben ik buiten en fotografeer ik (in) de natuur. De schoonheid daarvan verwondert me steeds weer en dat gevoel probeer ik vast te leggen. Zowel het grootse, als de details. Mijn wandelingen door Nederland, Engeland en Duitsland leg ik vast in fotoboeken, zodat ik ook thuis weer kan genieten. Daarnaast ben ik van de huis-, tuin- en keukenfotografie. Dicht bij mezelf en de plekken waar ik woon en werk. Stillevens in huis, op mijn bord. En het leven in mijn tuin. Soms lukt het, soms niet. Een leven lang leren. Samen een hobby delen vermenigvuldigt het plezier.

Tine

Tine Zwier; de hobby fotograferen combineer ik heel graag met mijn andere hobby’s wandelen en reizen. Ik fotografeer met een Nikon D60, maar tijdens het wandelen neem ik liever de compact camera Canon, sx280HS. Deze is aanmerkelijk lichter en omdat ik deze aan mijn rugtas kan bevestigen heb ik hem altijd bij de hand. Mijn voorkeur gaat uit naar landschapsfotografie. De natuur heeft wat dat betreft veel te bieden. Ook architectuur spreekt me aan. Met name tijdens stedentrips kan ik mijzelf daarin uitleven. Ik vind het gezellig en leerzaam om lid van een club te zijn en de meningen en ideeën van de leden te delen. Door het jaarprogramma, wat wij met elkaar opstellen, blijf ik actief, ook op onderdelen van het fotograferen die soms minder leuk lijken. Ik vind het gezellig om met elkaar op pad te gaan. We hebben al vele leuke uitstapjes gemaakt. Ook vind ik het leuk om van de foto’s een fotoboek te maken, zodat de reizen en uitstapjes een blijvende herinnering worden.